Basis of uitgebreid lidmaatschap

Onze consulenten kunnen kiezen voor een basis of uitgebreid lidmaatschap. Wij bieden twee verschillende pakketten aan als vereniging. Iedere consulent maakt zijn/haar eigen afweging hierin. Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom men bijvoorbeeld voor een basis lidmaatschap kiest. Je kunt denken aan een beginnende consulent, maar ook zwangerschap, een verhuizing, of kosten, kunnen hierin een overweging zijn.

Binnen onze vereniging vinden wij het belangrijk om de kennis van onze consulenten up-to-date te houden en het contact onderling te bevorderen. Consulenten zijn zelf verantwoordelijk voor het behalen van scholingspunten. Dit kan door middel van het volgen van bijscholing aangeboden door de Vereniging, of externe scholing georganiseerd door diverse draagscholen. Meer hierover: https://draagdoekconsulenten.nl/opleiding-draagdoekconsulenten/

Wanneer een consulent kiest voor een basis lidmaatschap hoeft hij/zij minder scholingspunten te behalen in vergelijking met een uitgebreid lid. Hij/zij volgt minder scholing, die door de VDC beoordeeld is. Het kan zijn dat er wel meer scholing gevolgd wordt, maar dan via een externe weg. Vaak is dit het geval bij bijvoorbeeld een verpleegkundige, verloskundige, fysiotherapeut e.d.

Het is altijd goed om te kijken welke consulent bij jou in de buurt zit en wie bij jou past. Maar ook of hij/zij het specialisme heeft, wat jij zoekt. Te denken valt aan prematuur geboren, klompvoetje(s), heupafwijking of misschien een medisch vraagstuk bij de ouder. Dit staat los van basis of uitgebreid lidmaatschap.