Guido draagt zijn moeder door de duinen

TEXEL De liefde voor je moeder kan soms ver gaan. Dat blijkt ook uit het verhaal van Guido. Afgelopen maand ging hij samen met zijn moeder op vakantie naar Texel. Zijn moeder lijdt aan de ziekte ALS en kan maar korte stukjes lopen. Om toch samen te kunnen wandelen, bedacht hij een liefdevol plan.

mieke-dragen-4

 

Guido, die zelf een tijd op Texel woonde, wist dat zijn moeder graag nog een keer naar eiland zou willen voordat ze dat niet meer zou kunnen. “De Horstmeertjes zijn de favoriete plek van mijn moeder. Daar zou ze heel graag nog een keer langs willen lopen. Maar zelf kan ze dat niet meer.”

Om de wandeling toch nog te kunnen maken, kwam Guido met een plan: hij zou zijn moeder dragen. “Eerst dacht ik nog aan een soort rugzakconstructie zoals je ook kinderzitjes hebt, maar die bestonden alleen voor kinderen. Toen kwam ik op het idee voor een draagdoek die stevig genoeg is voor volwassenen.”

Niemand tot last
Toen Guido zijn moeder over het plan vertelde, reageerde ze in de eerste instantie afwijzend. “Ze vond het heel erg overdreven. Mijn moeder is echt iemand die niemand tot last wil zijn en vooral bang is dat het te zwaar voor mij zou zijn.”

Gelukkig had Guido zich daar op voorbereid. “Ik heb het voorgedaan met mijn vrouw Simone op mijn rug. Zo kon mijn moeder zien dat het niet te zwaar was. Toen had ze zoiets van: Als Simone het kan, kan ik het ook en moeten we het maar gewoon proberen.”

‘Ze vond het prachtig’
Met zijn moeder op zijn rug wandelde Guido vervolgens door de Horstmeertjes. “Ze vond het prachtig. Voor haar zijn het de mooiste duinen die er zijn.”

Het experiment is zo goed bevallen dat Guido denkt dat ze het in de toekomst nog wel vaker zullen doen. “Zolang ze het nog kan in ieder geval wel. Mijn moeder zei al dat ze ook buiten de vakanties om nog wel eens in die draagdoek zou willen voor een mooie wandeling in Nederland.”

Artikel: http://www.rtvnh.nl/nieuws/157708/Zoon+draagt+zieke+moeder+voor+wandeling+door+Texelse+duinen

Guido werd begeleid door consulente Jessica Hilhorst. Hier vind je haar verhaal over dit bijzondere consult.