Nieuw op de site en activiteiten

Nieuw op de site:
de inloopagenda. kun je niet kiezen tussen verschillende ergonomische dragers? Wil je eens een aantal draagdoeken voelen? Loop dan eens binnen bij een van onze consulenten.

25 mei 2013
De Vereniging van Draagdoekconsulenten is vertegenwoordigd op de Ouders Natuurlijk Beurs met een informatiestand, geeft een lezing en workshops ‘introductie dragen’. Meer informatie op www.oudersnatuurlijk.nl

24 april 2013
Op 24 april houdt Henrik Norholt, Chief Science Officer bij Ergobaby exclusief voor consulenten van de VDC een lezing. Hij zal o.a. vertellen over de hechtingstheorie, ontwikkelingspsychologie, neuropsychologie en andere studies die de effecten van het dragen van kinderen onderzocht hebben.

29 maart 2013
Het Instituut voor Hechting heeft de procedure voor toelating van de daar opgeleide consulenten doorlopen (beoordeling curriculum en door middel van een proefconsult). De beoordeling was positief. Consulenten van het IvH kunnen nu dus definitief lid worden van de VDC.

27 maart 2013
Op 27 maart werden de consulenten van de VDC bijgeschoold op het gebied van Soft Structured Carriers, ook wel voorgevormde dragers genoemd. In welke situatie gebruik je welke SSC? Wat zijn de grote verschillen en overeenkomsten, handige tips en trucs? Ook voor uitgebreide informatie over deze dragers kun je terecht bij een draagconsulent