Kind und Jugend Beurs 2018

Van 20 september tot en met 23 september was de Kind und Jugend beurs in Keulen. Een van de grootste beurzen rondom baby- en kinderproducten in Europa. De Vereniging van Draagdoekconsulenten was natuurlijk aanwezig.

Naast veel draagdoekconsulenten waren Marloes de Graaf (voorzitter) en Talli Los (voorzitter scholingscommissie) op de beurs en zij hebben veel verschillende merken gezien, geprobeerd en gesproken. Al gevestigde merken in draagland, maar ook enkele nieuwe merken. Er zijn mooie ontwikkelingen gaande, steeds meer merken brengen ergonomische draagsystemen uit. We hebben contacten opgedaan over heel de wereld!

Met velen hebben we gesproken over de ontwikkelingen binnen de vereniging, de scholingsdagen die wij organiseren en de kennis over hun producten.
De kennis die wij opgedaan hebben over de nieuwe producten en de ontwikkelingen binnen een merk delen wij met onze draagdoekconsulenten. Ook zullen er een aantal mooie toevoegingen komen aan onze draagbibliotheek, speciaal bestemd voor de vereniging.
Draagdoekconsulenten die bij ons aangesloten zijn kunnen uit onze interne draagbibliotheek dragers, doeken en aanverwanten lenen. Om te onderzoeken, uit te proberen en van te leren. Ook kan er incidenteel iets gebruikt worden voor consulten!

Extra leuk was het dat we ook met veel buitenlandse consulenten hebben gesproken, over gelijkenissen en verschillen en over hoe we het best kunnen samenwerken in de toekomst!

Links: Marloes de Graaf
Rechts: Talli Los