Opleiding van de draagdoekconsulenten

Omdat de term ‘draagconsulent’ of ‘draagdoekconsulent’ niet beschermd is, mag in feite iedereen zich zo noemen. Wij, als Vereniging van Draagdoekconsulenten, willen dat er een plek is waar (aanstaande) ouders en professionals, consulenten kunnen vinden die degelijk geschoold zijn. Daarom hebben we de VDC opgericht. Alleen die consulenten, die aan de opleidingseisen van de VDC voldoen mogen zich consulent van de VDC noemen en het bijbehorende logo voeren.

Wanneer je draagdoekconsulent wilt worden en je daarna wilt aansluiten bij de VDC, kan je terecht bij de volgende geaccrediteerde opleidingen:

Care & Carry – Draagconsulent Deel 1 (gegeven door Noortje Lammers)

Instituut voor Hechting – Draagconsulent Deel 1 & 2

Liefdevol Dragen – Draagconsulent Deel 1

Trageschule Nederland – Draagconsulent Deel 1,2 & 3

ZorgDragen – Opleiding tot draagdoekconsulent specifiek voor zorgverleners

Trageschule Dresden – Draagconsulent Deel 1,2 & 3

Trageschule Clauwi – Draagconsulent Deel 1,2 & 3

Trageschule UK – Draagconsulent Deel 1,2 & 3

 

Jaarlijkse bijscholing

Wanneer je lid bent geworden van de vereniging wordt er van je verwacht dat je jezelf blijft bijscholen. Onder meer door zelfstudie en het bijwonen van een of meer Scholingsdagen. Ben je basislid dan dien je één scholingsdag bij te wonen. Ben je uitgebreid lid dan dien je 50 scholingspunten te behalen, volgens ons accreditatiesysteem. Deze punten zijn te behalen door het bezoeken van ongeveer 2,5 scholingsdag. Vanuit de VDC worden hiervoor meerdere scholingsdagen verdeeld over het jaar aangeboden.

Naast het bezoeken van de scholingsdagen kan je kiezen uit verschillende opties om aan de accreditatiepunten te voldoen. Bijvoorbeeld: het doen van een intervisie, bezoeken symposia/congressen/conferenties of het volgen van opleidingen. Deze activiteiten moeten worden aangemeld bij de scholingscommissie van de VDC en waar nodig zal hiervan verslag gemaakt moeten worden. Soms zijn er vooraf punten toegekend aan een activiteit, dat zal dan gecommuniceerd worden. Zodra je lid wordt van de VDC ontvang je alle bestanden die hier belangrijk voor zijn.

 

Agenda

Zaterdag 6 februari 2021 – Hechting + Algemene Leden Vergadering
Dinsdag 16 maart 2021 – SSC + Intervisie XXL
Zondag 18 april 2021 – Geboortepatronen + bloggen
Zaterdag 12 juni 2021 – Ergonomie (van degene die draagt)
Zondag 3 oktober 2021 – Heupdysplasie & klompvoetjes + FCC
Zaterdag 20 november 2021 – Prematuren + Algemene Leden Vergadering